Wednesday, September 10, 2008

Asumismietteitä ja muitakin mietteitä

Olennaista faktaa mun ja Juhon asumisesta: Asumme Dirassa. Dira on luterilaisen seurakunnan keskus, jossa on myos majatalo. En tiedä miten asia muuten on, mutta ainakin tällä hetkellä täällä asuu vain meitä arjalaisia. Ollaan Juhon kanssa tuplahuoneessa, eli saadaan katsella toistemme naamoja enemmän ku tarpeeksi. Ei meil mitään ongelmia oo, kun ollaan niin bestiksiä, mut seuraavan kerran ku herään sen jumalattomaan kuorsaamiseen, ni kyl tukehdutan sen tyynyynsä...Kröhm! Siis ei mitään ongelmia.

Kämppä ei oo mikään luksuslukaali, eli ei lämmintä vettä, sähkövempaimia ja muuta turhaa. Ei me mitään telkkareita kaivatakaan, mut hella ja uuni ois kiva olla. Varsinkin ku kaupungin torilta sais ihan kaikkea mahdollista kokkailtavaa. Täällä on erillinen keittiö liesineen, mutta sen käytöstä veloitetaan 5 000 shillinkiä (noin. 4 euroa) per päivä. Ja me maksetaan huoneesta 10 000 yhteensä! ”Sähkö on todella kallista”. Onkohan kuitenkaan ihan näin kallista? Samaan hintaan syö ulkona. Nojaa. Ei makseta hellasta vielä, mut tulevaisuudessa kenties. Toinen mahdollisuus olis siirtyä Tumainin opettajan, Simonin kämppään. Mies asuu kämppiksensä kanssa isossa talossa, jossa olis kuulemma kaks huonetta vapaana. Kuulostais erittäin lupaavalta, sillä Simon on mitä rennoimman oloinen häiskä. Olis myös ihan kiva asua paikallisten kanssa, koska Dira on vähän tällainen valkoisten turvallinen aitaus. Miinuksena Simonin kämppä on kauempana keskustasta, mut aateltiin hommata pyörät enivei.

Olispa enemmän rahaa. Massit tuntuu kuluvan yllättävän nopeasti, kun koko ajan ajattelee asustelevansa Suomea paljon köyhemmässä maassa. Lisäksi koko ajan tekis mieli bisseä, kun ei oo mitään kiireitä ja velvoitteita. Rossin kanssa ollaankin jonkun verran otettu kuppia. Eilen juotiin viiniä ja katottiin Big Lebowski. Mitä mukavin mies, tämä Ross. Hauskat jutut, kuuntelee hyvää musaa, pätevä kitaristi ja hyvä laulamaankin. On myös opiskellut pari vuotta swahilia ja puhuu sitä paikallisten kanssa suht vaikuttavasti. And oh yeah, I wanna have sex with Ross! :)

Juho ei oo pariin päivään paljoo päässyt ulos. Sen iholla on vähän totutteluvaikeuksia Iringan aurinkoisen, mutta kuivan ilmaston kanssa. Piruparkaa käy ihan sääliksi. Lohdutukseksi sävellettiin sille Rossin kanssa laulu, ”You can't help youre white”. Juho liikuttui ihan itkuun asti. Välil saa kyl hävetä sen puolesta.

1 comment:

Markku Liukkonen said...

Mighty kusetus! Siit hellast tartte mitää lisää maksaa! Eikä se ees toimi kunnol. Sanotte, et hella päälle perkele! Lämmint vettä tulee aamusin, ko väännätte oikeest hanast.

Fillarit kandee hommata, varsinki, ko rupeette yliopistol käymää. Täysjousitettu meisseli o reipas 100 000tsh.

Jos kerti siin diras ootte, ni suosittelen reippailua takana olevalle vuorelle.

Oon semi kade. Poa!