Wednesday, September 17, 2008

Melua ja kohinaa

(Anteeksi suomalaisten aakkosten puuttuminen)

Iringassa on kai meneillaan jotkut uskontomessut. Jipii. Meidan kamppa kun on kaikenlaisten kirkkojen ja moskeijoiden ymparoima. Heti aamukuudelta alkaa kaiuttimista kuulua Jumalan sanaa ja tyyli on vahan riehakkaampi, kuin mita Suomessa herattajainjuhlilla. Pastori nimittain huutaa valilla ihan kurkku suorana, ihan kuin se olis tosi vihainen jollekin. Joskus sen puhe yltyy ihan kimeaksi kirkunaksi, varmaan Pyhan hengen vallan alaisena koko mies. Tuntuu myos silta, etta muslimit on saaneet kristittyjen bileista vetta myllyynsa, koska niitten rukouskutsut (ensimmaiset aamuviidelta) tuntuu kajahtavan kovaaanisista vahan lujempaa kuin ennen. Kunnon battlet meneillaan siis.

Kukot tietty aloittaa oman sooloilunsa paljon naita saarnoja aikasemmin. Siina kolmen neljan maissa. Sita ennen kulkukoirat ulisee ja raksyttaa toisilleen kaduilla. Meidan takapihalla on myos jonkinlainen hirviosika, jonka kirkuminen kuulostaa valilla pelottavan inhimilliselta. Se on varmaan ihmissika. Pahinta noisea tuottaa kuitenkin kirkon kellot. En tieda onko ne babtistien, luterilaisten, katolisten vai kenenka (niita riittaa), mut tuntuu, et ne kolisee ihan korvan juurella. Onneksi vaan kerran paivassa. Taalla on siis helppo nukkua. Onneksi kaikkeen tottuu. Kai.

Mulla on muuten flunssa. Aikaa hauskaa. En oo koko vuoden aikana tainnu olla Suomessa kipeena, mut sitten ku tullaan jonkun tuhannen kilometrin paahan paivantasaajasta, niin vot! Taa ilmasto on petollista. Paivalla aurinko porottaa melkosen paahtavasti, mutta auringonlaskun jalkeen lampotilat suorastaan romahtaa. Onneksi kuitenkin normaali vilustuminen, eika malariaa. Sitahan me tietty heti alettiin pelokkaasti veikkailemaan. Paikallisten mukaan sitakin esiintyy taalla jonkun verran, vaikka ollaankin reilun puolentoista kilometrin korkeudella. Ross ja Juho on tarjonnu mulle laakkeitaan, ne on rukat niin huolissaan. Juho keitti mulle aamulla kahvit ja teki aamiaisleivatkin. Joku paiva ma meen viela sen kanssa naimisiin.

5 comments:

el viva de maria en murcia said...

ooh :) teki oikein leivatkin... makin tahdon juhon kaa naimisiin.

-maria

Juuso said...

Piristi kyllä oikein päivää lukea - täytyykin alkaa seurailemaan ahkerasti poikaitten matkapäiväkirjaa. Pidä Juhosta huolta; Afrikka on 'erisuurikuin' Palokka

Eeti said...

"Erisuuri" lol!

Markku Liukkonen said...

Seon kato, ko siäl on niit muslimei, ni ne siat täytyy pitää piilossa, ko ne o likasii ja syntisii.

Käykääpä siin naapurissa (mama siyowelwa?) syömässä kitimotoa (kuuma tuoli) eli herkullista tiristettyä sikaa. Mut ottakaa Andy mukaa tinkaa, koska muute ne antaa vaa läskii, aka mzungu meat. :P

Eeti said...

Hehee, mita kiti motoon tulee, niin on tullu sikaa syotya jo muutamaan otteeseen. Ja Andy on messissa aina, ni ei tarvii jauhaa pelkkaa ihraa.